Een vitaliteitscoach op maat. Met Coach in Bedrijf selecteren we heel persoonlijk een gekwalificeerde coach voor jouw medewerker.

wat is een vitaliteitscoach

Kom weer in balans

Wat is vitaliteitscoaching?

Vitaliteitscoaching richt zich op het bevorderen van je gezondheid, energie en veerkracht. De kern van vitaliteitscoaching ligt in de ondersteuning bij het vinden van balans tussen je fysieke, mentale en emotionele welzijn, om zo een duurzame en energieke levensstijl te ontwikkelen. Deze vorm van coaching richt zich op verschillende leefgebieden, zoals gezondheid, werk, privéleven, beweging, voeding, ontspanning en persoonlijke groei. Met als doel energie en veerkracht te vergroten, stress te verminderen en duurzame gezonde gewoontes op te bouwen die leiden tot een betere levenskwaliteit.

Definities en rol

Een vitaliteitscoach begeleidt je in jouw proces naar een energiek en evenwichtig leven. De coach helpt je om knelpunten te identificeren en ondersteunt je bij het maken van duurzame keuzes en het doorbreken van ongezonde patronen.

persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wat doet een vitaliteitscoach?

1. In kaart brengen van huidige leefstijl:
Samen met jou bekijkt de coach het huidige niveau van jouw vitaliteit en welzijn op verschillende gebieden, zoals slaap, voeding, beweging en stressmanagement.
2. Doelen stellen:
De coach helpt je om haalbare en op maat gemaakte doelen te stellen die aansluiten bij je persoonlijke waarden en behoeften.
3. Begeleiden bij gedragsverandering:
De coach ondersteunt je bij het opbouwen van nieuwe gewoonten, zoals gezonder eten, meer bewegen en beter omgaan met stress. Hierbij worden technieken uit gedragsverandering en motivatie gebruikt om een duurzaam resultaat te bereiken.
4. Bewustwording en inzicht bieden:
Een vitaliteitscoach helpt jou om meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren, blokkades en valkuilen die jouw vitaliteit kunnen beïnvloeden.
5. Ondersteuning bieden en motiveren:
De coach biedt een veilige omgeving waarin je aangemoedigd wordt om stappen te zetten naar een vitalere leefstijl. Dit kan door regelmatige gesprekken, reflectie, oefeningen en praktische tips.

Begeleiding bij verandering

Hoe helpt een vitaliteitscoach?

Een vitaliteitscoach kan van grote waarde voor je zijn, als je in je leven op zoek bent naar een gezondere balans en meer energie. We leggen graag uit hoe een vitaliteitscoach je helpt op het gebied van balans vinden en het verbeteren van je mentale en fysieke gesteldheid.

Ondersteuning bij het vinden van balans

Een vitaliteitscoach helpt je om balans te vinden tussen werk, privéleven, ontspanning en inspanning. Vaak voelen mensen dat de dagelijkse verplichtingen op ze drukt en hebben ze moeite om echt te ontspannen, wat leidt tot stress en uitputting. De coach werkt samen met jou om inzicht te krijgen in je energiegevers en energievreters.

Door deze bewustwording ga je zien welke keuzes bijdragen aan een duurzame balans en leer je manieren om beter met stress om te gaan. Samen stel je doelen om je energie beter te verdelen en ruimte te maken voor wat voor jou echt belangrijk is, zoals tijd voor familie, vrienden, hobby’s of persoonlijke groei.

Mentale en fysieke gesteldheid

Een vitaliteitscoach kijkt niet alleen naar fysieke gezondheid, maar ook naar je mentale welzijn, omdat deze nauw met elkaar verbonden zijn. Veel fysieke klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door stress of een gebrek aan ontspanning. De coach helpt je om inzicht te krijgen in hoe je je voelt, wat je stressoren zijn en hoe je lichaam en geest reageren op uitdagingen.

Naast begeleiding in voeding, beweging en slaap, ondersteunt de vitaliteitscoach je bij het ontwikkelen van gezonde denkpatronen en het doorbreken van beperkende overtuigingen die je mentale welzijn kunnen belemmeren. Zo leer je beter om te gaan met emoties en gedachten die je energie kunnen beïnvloeden, wat bijdraagt aan een hogere veerkracht en een betere gezondheid.
Wat is een vitaliteitscoach
Persoonlijk
Op persoonlijk vlak helpt een vitaliteitscoach je inzicht te krijgen in wat je energie geeft en wat je juist energie kost. Je ontdekt je kernwaarden en persoonlijke doelen, zodat je meer focus krijgt op wat echt belangrijk voor je is. Dit betekent dat je je leefstijl verbetert op het gebied van voeding en beweging. Bijvoorbeeld door kleine stappen te zetten richting gezondere eetgewoonten of te kijken naar hoe je dagelijks meer kunt bewegen. Daarnaast ondersteunt de coach je in het ontwikkelen van een sterke motivatie om deze gezonde keuzes vast te houden, zodat je beter in staat bent om de balans te vinden die past bij jouw leven. Het resultaat is een sterker zelfvertrouwen en een vitaler, evenwichtiger leven.
Professioneel
Op professioneel vlak begeleidt een vitaliteitscoach je bij het vinden van een gezonde werk-privébalans en kijkt daarbij naar je gedrag. Dit betekent dat je leert om werkdruk beter te managen, grenzen aan te geven en efficiënter te plannen. De coach richt zich ook op gedragsverandering, waarbij je ontdekt hoe je gewoontes die energie kosten kunt ombuigen naar gewoontes die je energie geven. Hierbij kan de coach je helpen om vanuit inzicht en structuur te werken, zodat je beter kunt presteren en meer voldoening uit je werk haalt. Deze aanpak draagt bij aan een duurzame en plezierige loopbaan, waarin je energiek en met passie kunt werken. aanscherpen, wat bijdraagt aan een meer succesvolle en bevredigende carrière.
Gezondheid
Gezondheid vormt de kern van vitaliteitscoaching. Een coach helpt je om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren door begeleiding op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement. Denk aan gezondere keuzes op het gebied van voeding, het vinden van een beweegpatroon dat bij je past, en voldoende rust en ontspanning. De coach stimuleert je om stap voor stap gedragspatronen aan te passen, zodat je nieuwe gewoonten ook echt volhoudt. Daarnaast wordt je motivatie versterkt door doelen te stellen die haalbaar en betekenisvol zijn voor jou. Deze holistische aanpak helpt je fysiek en mentaal sterker te worden, wat zorgt voor meer energie, minder stress en een gezondere basis om optimaal te kunnen functioneren.

Gericht op groei en herstel

Waarom schakel je een vitaliteitscoach in?

Het is zinvol om met een vitaliteitscoach aan de slag te gaan als je je vitaler en energieker wil voelen, als je een prettige balans wil vinden in je leven en als je beter wil leren omgaan met stress. Of je nu een drukke baan hebt, persoonlijke uitdagingen ervaart of gewoon het gevoel hebt dat je energie tekort komt, een vitaliteitscoach kan je helpen om vitaler en fitter in het leven te staan.

Herken de signalen. Heb je een Vitaliteitscoach nodig?

Een vitaliteitscoach kan je helpen om je energie en balans terug te vinden wanneer je merkt dat je vastloopt. Herken je jezelf in de onderstaande signalen? Dan kan het waardevol zijn om met een vitaliteitscoach te werken.
Een vitaliteitscoach kan je helpen om je energie en balans terug te vinden wanneer je merkt dat je vastloopt. Herken je jezelf in de onderstaande signalen? Dan kan het waardevol zijn om met een vitaliteitscoach te werken.
01. Je voelt je vaak moe en energieloos
Eén van de meest voorkomende signalen is aanhoudende vermoeidheid, zelfs als je genoeg slaapt. Je hebt het gevoel dat je continu op de automatische piloot leeft en dat je de energie mist om echt van je dagen te genieten. Een vitaliteitscoach helpt je om te ontdekken waar deze vermoeidheid vandaan komt en om concrete stappen te zetten om je energieniveau te verbeteren.
02. Je hebt moeite om balans te vinden tussen werk en privé

Als je steeds het gevoel hebt dat je geleefd wordt door je werk of andere verplichtingen en nauwelijks nog tijd hebt voor jezelf, kan dat een teken zijn dat je uit balans bent. Dit kan leiden tot stress, irritatie en soms zelfs conflicten met je naasten. Een vitaliteitscoach ondersteunt je bij het vinden van een gezondere werk-privébalans, waardoor je ruimte maakt voor ontspanning. aanscherpen, wat bijdraagt aan een meer succesvolle en bevredigende carrière.
03. Stress en spanning overheersen
Als je vaak gespannen bent en merkt dat stress invloed heeft op je dagelijks functioneren, dan kan dat een belangrijk signaal zijn om hulp te zoeken. Stress kan namelijk zowel je mentale als fysieke gezondheid aantasten. Een vitaliteitscoach helpt je om je stressfactoren te herkennen en effectieve manieren te vinden om hiermee om te gaan, zodat je meer rust en ontspanning ervaart.
04. Je hebt een ongezond leefpatroon
Merk je dat je vaak ongezond eet, weinig beweegt of moeite hebt met goede slaapgewoonten? Dan kan een vitaliteitscoach helpen om je gedrag stap voor stap om te buigen naar een gezondere leefstijl. Door samen te werken aan betere keuzes op het gebied van voeding, beweging en slaap, zorg je voor een duurzame verbetering in je dagelijkse energie en gezondheid.
05. Je motivatie en veerkracht zijn laag
Als je merkt dat je weinig plezier beleeft aan je dagelijkse activiteiten en je motivatie laag is, kan dat een teken zijn van een energiegebrek of een gebrek aan richting. Een vitaliteitscoach helpt je om je drijfveren opnieuw te ontdekken en aan de slag te gaan met doelen die bij jou passen, waardoor je motivatie en veerkracht vergroten.
06. Je voelt je opgejaagd en hebt moeite om te ontspannen
Altijd ‘aan’ staan en moeite hebben met ontspannen kunnen een teken zijn dat je vastzit in een patroon van constant presteren. Dit kan leiden tot uitputting en zelfs burn-outklachten. Een vitaliteitscoach kan je helpen om weer grip te krijgen op je tijd en energie en je begeleiden bij het ontwikkelen van gewoontes die zorgen voor rust en herstel.
07. Je hebt moeite om grenzen aan te geven
Als je het lastig vindt om ‘nee’ te zeggen of vaak het gevoel hebt dat je anderen te veel tegemoet komt, kan dat leiden tot overbelasting. Dit kan uiteindelijk je energie en eigen welzijn ondermijnen. Een vitaliteitscoach helpt je om beter je grenzen te herkennen en aan te geven, zodat je meer regie krijgt over je eigen tijd en energie.
08. Je piekert veel of hebt moeite om ‘uit je hoofd’ te komen
Voel je je vaak overweldigd door je gedachten, of pieker je veel? Dit kan je mentale energie uitputten en je rust verstoren. Een vitaliteitscoach ondersteunt je bij het ontwikkelen van strategieën om meer in het moment te leven en je gedachten beter te beheersen.
9. Je hebt het gevoel vast te zitten of doelloos te zijn
Wanneer je het gevoel hebt dat je leven of werk geen richting heeft en je niet weet hoe je dit kunt veranderen, kan een vitaliteitscoach helpen om je waarden en doelen opnieuw te ontdekken. Samen met de coach ga je op zoek naar wat jou energie en voldoening geeft, zodat je gemotiveerd nieuwe stappen kunt zetten.
10. Je merkt fysieke signalen zoals hoofdpijn, rugklachten of spijsverteringsproblemen
Langdurige stress en een gebrek aan balans kunnen leiden tot fysieke klachten. Als je merkt dat je vaker last hebt van klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, een stijve nek of buikpijn, dan kunnen deze signalen erop wijzen dat je energie en welzijn uit balans zijn. Een vitaliteitscoach helpt je om beter voor jezelf te zorgen en preventief aan je gezondheid te werken.
11. Je hebt weinig zelfvertrouwen of voelt je snel onzeker
Als je merkt dat je vaak twijfelt aan je eigen kunnen of je snel onzeker voelt, kan dat je energie en prestaties beïnvloeden. Een vitaliteitscoach werkt samen met jou aan het versterken van je zelfvertrouwen en helpt je om beperkende overtuigingen los te laten. Zo voel je je zekerder en energieker in je dagelijkse leven.
12. Je hebt het gevoel dat je nooit genoeg tijd hebt
Een continue tijdsdruk voelen en constant het idee hebben dat je achter de feiten aanloopt, kan wijzen op een gebrekkige balans en planning. Dit kan leiden tot uitputting en frustratie. Een vitaliteitscoach helpt je om je prioriteiten scherper te stellen en te werken aan een structuur die je meer rust en overzicht geeft.
Herken je meerdere van deze signalen? Dan kan een vitaliteitscoach je helpen om je energiebalans te herstellen en gezond gedrag op te bouwen dat je helpt om optimaal te functioneren en genieten van het leven.
Situaties waarin coaching nuttig is

Situaties waarin coaching nuttig is

Coaching kan in veel situaties nuttig zijn, vooral als je het gevoel hebt vast te lopen of als je meer uit jezelf wilt halen. Het kan je helpen om een richting te vinden, te groeien en beter om te gaan met uitdagingen die je tegenkomt in je werk of privéleven.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je constant gestrest bent en moeite hebt om balans te vinden tussen werk en privé, kan coaching je helpen om te leren prioriteiten te stellen. En kan je leren je energie beter te verdelen. Het is ook waardevol als je het gevoel hebt dat je vastzit in een sleur en je niet goed weet welke richting je op wilt. Coaching helpt je dan om je doelen helder te krijgen en een plan van aanpak te maken.

Ook is coaching erg nuttig als je jezelf niet goed genoeg kunt motiveren. Misschien heb je een gezondheidsdoel, zoals afvallen of meer bewegen, maar lukt het je maar niet om die verandering door te voeren. Een coach kan je helpen bij je motivatie door je doel in kleine haalbare stappen te zetten, zodat het beter te doen is. En natuurlijk ook je succes te vieren.

Daarnaast kan coaching helpen als je moeite hebt met werk- of persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld als je je onzeker voelt in je rol, moeite hebt met de werkdruk of als je je wilt voorbereiden op een carrièreverandering. Coaching helpt je niet alleen om praktische oplossingen te vinden, maar ook om je mindset te verbeteren, zodat je mentaal sterker wordt.

Kortom, coaching is er om je te ondersteunen in diverse situaties, zodat je je zelfverzekerder, energieker en met meer focus kunt bewegen richting je doel.

Sit back, relax

Heb ik een vitaliteitscoach nodig?

Het overwegen van vitaliteitscoaching kan een belangrijke stap zijn in je professionele en
persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe weet je of je een vitaliteitscoach nodig hebt? Neem contact
met ons op voor een kosteloos adviesgesprek.

Voordelen van vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching biedt je op verschillende manieren tal van voordelen. Het gaat niet alleen om het verbeteren van fysieke gezondheid, maar ook om het versterken van mentale veerkracht, het vinden van balans en het vergroten van energie. Een belangrijk voordeel is dat vitaliteitscoaching helpt om meer bewustzijn te creëren rondom je eigen behoeften en gewoonten. Veel mensen raken zo opgeslokt in de routine van hun dagelijks leven dat ze niet meer opmerken waar ze vastlopen of wat hen energie kost. Een vitaliteitscoach helpt je deze patronen te herkennen, zodat je kunt werken aan verandering op een manier die bij jou past.
Door vitaliteitscoaching leer je niet alleen gezondere keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging en slaap, maar ook hoe je omgaat met stress en emoties. Het versterkt je vermogen om te luisteren naar je lichaam en mentaal sterker in het leven te staan. Dit zorgt voor meer rust en ruimte om effectiever te functioneren in je werk en privéleven. Het leren stellen van grenzen wordt ook vaak een onderdeel van het proces, wat helpt om overbelasting te voorkomen en werkdruk beter te managen.
Daarnaast kan vitaliteitscoaching bijdragen aan een verhoogd zelfvertrouwen. Het werken aan je eigen gezondheid en vitaliteit heeft direct invloed op hoe je jezelf ziet. Door je energieniveau te verhogen en gezonde gewoonten in te bouwen, voel je je sterker en competenter. Dit kan weer leiden tot meer motivatie, zowel op professioneel als persoonlijk vlak, en een groter gevoel van controle over je eigen leven.
Op lange termijn zorgt vitaliteitscoaching ervoor dat je niet alleen tijdelijk energieker of gezonder wordt, maar dat je een duurzame verandering teweegbrengt in je dagelijkse routine en levensstijl. Het versterkt niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar helpt je ook om een gezonde geestelijke balans te vinden. Het resultaat is een groter gevoel van welzijn, meer energie en een betere werk-privébalans, waardoor je zowel thuis als op het werk beter kunt functioneren.
Resultaten en succesverhalen

Resultaten en succesverhalen

“Jan moest van zijn arts afvallen om een herniaoperatie te kunnen ondergaan.
Jan, kwam bij ons omdat hij kampte met overgewicht. Hij stond op de wachtlijst voor een herniaoperatie en zijn arts adviseerde hem dringend om af te vallen voor een veiligere operatie en een beter herstelproces. Jan voelde zich echter overweldigd door de hoeveelheid informatie over diëten en wist niet hoe hij moest beginnen.

De vitaliteitscoach stelde samen met Jan een stappenplan met haalbare doelen op, zoals een dagelijkse wandeling en eenvoudige aanpassingen in zijn voedingspatroon. Ze richtten zich op kleine veranderingen, zoals minder suiker, meer groenten en regelmatig eten. De coach begeleidde Jan bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl en hij voelde zich hierdoor fysiek sterker. Jan kreeg meer zelfvertrouwen, wat hem niet alleen hielp in zijn herstel, maar ook een basis legde voor een gezonde toekomst.”

“Tom had last van depressieve klachten. Hij merkte dat hij zich vaak somber voelde en moe wakker werd. Tom speelde vaak tot diep in de nacht videogames om te ontspannen, maar besefte niet dat dit zijn slaap en algehele gezondheid negatief beïnvloedde.

Met zijn vitaliteitscoach ontdekte Tom dat gamen zijn manier was om aan stress en negatieve gevoelens te ontsnappen. De coach hielp hem om een gezonder slaappatroon te ontwikkelen door zijn schermtijd te verminderen en een avondroutine te introduceren. Samen stelden ze alternatieve manieren van ontspanning op, zoals sporten en ademhalingsoefeningen. Tom begon hierdoor beter te slapen en voelde zich na verloop van tijd energieker en mentaal veerkrachtiger.”

“Sarah, een jonge moeder met een drukke baan, had moeite om werk en privé in balans te houden. Ze voelde zich voortdurend opgejaagd en had het gevoel dat ze nooit genoeg tijd had voor zichzelf of haar gezin, wat haar veel energie kostte.

Haar coach werkte met Sarah aan haar werk-privébalans door haar te helpen met prioriteiten stellen en tijd effectief te plannen. Ze leerden haar grenzen aan te geven op het werk en praktische stappen om zelfzorg te integreren in haar dagelijkse routine. Sarah kreeg handvatten om momenten van ontspanning op de werkvloer in te plannen, zodat ze haar batterij kon opladen. Ze voelde zich minder opgejaagd en had meer energie om zowel thuis als op het werk weer plezier te ervaren.”

Hoe vindt Coach in Bedrijf de juiste coach voor jouw bedrijf?

Doelgroep

Wie zijn wij?

Over ons team van coaches

Bij Coach in Bedrijf zijn we trots op ons team van deskundige coaches die jou helpen groeien, zowel persoonlijk als zakelijk. Alle coaches die bij ons zijn aangesloten, werken zelfstandig en hebben een grote passie voor coaching. Ze zijn goed opgeleid en hebben de juiste kwalificaties en ervaring om jou effectief te begeleiden.

De bij ons ingeschreven coaches bieden een grote verscheidenheid aan specialisaties en achtergronden. Welke hulp je ook zoekt, wij hebben de coach die bij jou past. Onze coaches werken door heel het land, zodat we altijd dichtbij zijn en goed kunnen inspelen op jouw situatie en behoeften.

Bij Coach in Bedrijf geloven we in een persoonlijke benadering. We nemen de tijd om naar je te luisteren en vragen je de hemd van het lijf, zodat we de voor jou perfecte coach kunnen bieden, die het beste aansluit bij jouw wensen en doelen. Zo ben je verzekerd van begeleiding die niet alleen professioneel is, maar ook goed bij jou past. Wij zijn er om je te ondersteunen in elke stap van jouw ontwikkeling, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.

Onze ervaring en expertise in coaching

Bij Coach in Bedrijf hebben we jarenlang ervaring in het zorgvuldig matchen van werknemers met de best passende coach. Onze expertise ligt in het begrijpen van zowel de specifieke coachvraag als de unieke cultuur en behoeften van een organisatie. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, stressmanagement, burn-out, leiderschapsontwikkeling of teamcoaching, wij zorgen ervoor dat de juiste professional geselecteerd wordt.

We werken met een breed netwerk van zelfstandige en goed gekwalificeerde coaches, elk met hun eigen specialisatie. Hierdoor kunnen we voor elke situatie een coach selecteren die perfect past bij de vraag van de medewerker én de doelen van het bedrijf. En staat de perfecte coach niet in ons bestand, dan gaan wij actief op zoek. Onze aanpak is mensgericht, warm en professioneel. Met als doel medewerkers te helpen groeien waarbij ze duurzaam kunnen presteren. Met onze sessie-strippenkaart bieden we ook flexibele oplossingen voor bedrijven die meerdere medewerkers willen ondersteunen. Zo zorgen we voor tijdelijke begeleiding bij bijvoorbeeld wachttijden voor reguliere hulp, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Kortom, bij Coach in Bedrijf ben je aan het juiste adres als je zoekt naar een persoonlijke, passende en effectieve coachoplossing!

Wat onze methode zo bijzonder maakt

Wat onze methode bijzonder maakt, is de persoonlijke aandacht en de zorgvuldigheid waarmee we te werk gaan. We kijken altijd naar de unieke vraag achter de coachingsbehoefte. Bij Coach in Bedrijf geloven we dat de juiste match tussen coach en medewerker essentieel is voor succes. Daarom luisteren we niet alleen naar de coachvraag, maar ook naar de persoon achter die vraag.

Onze aanpak is mensgericht en gaat verder dan een standaardoplossing. We werken niet met een database van coaches waaruit jij zelf je coach zoekt. Wíj selecteren de juiste coach voor jóu op basis van wat er na een uitgebreide intake écht nodig is. Die intake geeft ons een scherp beeld van jouw situatie, persoonlijkheid en doelen. En als de perfecte coach niet bij ons is aangesloten, gaan we actief op zoek naar de professional die wél past.

We werken met een divers netwerk van deskundige coaches, zodat we altijd iemand kunnen vinden die aansluit bij jouw behoeften én de doelen van de organisatie. Door onze zorgvuldige selectie zorgen we voor een duurzame samenwerking tussen jou en je coach, met meetbare resultaten die bijdragen aan persoonlijke groei én het doel van jouw organisatie.

Het verschil zit in de aandacht waarmee we selecteren, de kwaliteit van onze coaches en onze overtuiging dat coaching pas werkt als het echt aansluit bij wat jij nodig hebt. Dat maakt onze methode uniek.

Jouw ideale coach vinden

Hoe we de juiste coach voor jou kiezen

Onze selectieprocedure

Onze selectieprocedure is zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat elke medewerker wordt gekoppeld aan de best passende coach. Het begint altijd met een uitgebreide intake. Tijdens dit gesprek brengen we de coachvraag helder in kaart en verdiepen we ons in de persoonlijke situatie van de medewerker, de werkcontext en de doelen die bereikt moeten worden. Hierdoor krijgen we een compleet beeld van wat er nodig is.

Met deze kennis starten we het selectieproces. Wij zoeken niet in een standaard database, maar selecteren actief een coach uit ons zorgvuldig opgebouwde netwerk van ervaren professionals. Daarbij kijken we naar expertise, persoonlijkheid en de klik die nodig is voor een succesvolle samenwerking.

Jouw medewerker krijgt altijd de kans om kosteloos kennis te maken met de voorgestelde coach. Zo kunnen ze samen ervaren of er een goede klik is. Mocht de medewerker geen goed gevoel hebben bij de coach, dan zoeken we verder om alsnog de juiste match te vinden.

Als de ideale coach niet in ons bestand zit, zetten we onze ervaring en ons uitgebreide netwerk in om een coach te vinden die precies aansluit bij de vraag. 

Deze persoonlijke en doordachte aanpak zorgt ervoor dat de coaching effectief is en echt impact maakt. Het draait bij ons om kwaliteit, aandacht en een duurzame oplossing die werkt voor zowel de medewerker als de organisatie.

Certificeringen en accreditaties

Bij Coach in Bedrijf werken we uitsluitend samen met coaches die voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. Onze coaches zijn gecertificeerd door een geaccrediteerde coachopleiding. Tevens voldoen zij aan de eisen die nodig zijn om geaccrediteerd te kunnen worden door beroepsverenigingen. Dit waarborgt niet alleen hun professionaliteit, maar ook de effectiviteit en betrouwbaarheid van de coachtrajecten die zij bieden.

Onze coaches zijn bijvoorbeeld aangesloten bij beroepsverenigingen zoals de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), International Coaching Federation (ICF) of NOLOC, afhankelijk van hun specialisatie en achtergrond. Zo’n lidmaatschap geeft aan dat de coach voldoet aan strenge eisen op het gebied van opleiding, ervaring en ethische richtlijnen.

Daarnaast hebben veel van onze coaches aanvullende certificeringen in specifieke methodieken, zoals CSR-coaching, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), systemisch werken of teamcoaching. Dit zorgt ervoor dat we voor elke coachvraag een expert kunnen bieden die gekwalificeerd is en relevante ervaring heeft.

Met deze kwaliteitsborging garanderen we dat de medewerkers en organisaties die we begeleiden, werken met coaches die hun vak verstaan en zich blijven ontwikkelen. Zo zorgen we voor een succesvol coachtraject.

REGIO's

Onze locaties

We bieden landelijk vitaliteitscoaching aan, zodat je altijd kunt werken met een coach bij je in de
buurt.

Persoonlijke coaching op maat

Coachtraject en werkwijze

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Een coachtraject bij Coach in Bedrijf is altijd maatwerk en start met een grondige intake. Tijdens deze kennismaking brengen we de coachvraag van de medewerker in kaart en krijgen we een goed beeld van de werkcontext, de persoonlijke situatie en de gewenste doelen. Deze stap is cruciaal om te zorgen dat we de juiste coach selecteren die past bij de persoon en de organisatie.

Na de intake selecteren wij zorgvuldig de coach die het beste aansluit bij de behoefte van de medewerker. Zodra de coach is gekozen, starten we het traject, dat bestaat uit gemiddeld 6 tot 8 sessies. Elke sessie is gericht op het behalen van concrete resultaten en het ondersteunen van de medewerker bij zijn of haar persoonlijke of professionele ontwikkeling.

De sessies vinden face-to-face plaats op locatie bij de coach. Tijdens het traject wordt er regelmatig geëvalueerd of de coaching voortgang boekt en of de medewerker de gewenste resultaten bereikt. Als de medewerker en de coach merken dat het traject verder kan worden verdiept, passen we de inhoud van de sessies daarop aan.
Aan het einde van het traject maken we samen met de medewerker een reflectie op de behaalde resultaten en kijken we naar de verdere stappen voor duurzame groei. Het coachtraject is altijd gericht op praktische, meetbare veranderingen die bijdragen aan het welzijn en de effectiviteit van de medewerker, en daarmee ook aan de doelen van de organisatie.

Wat is de sessie-strippenkaart?

De sessie-strippenkaart van Coach in Bedrijf biedt een flexibele en efficiënte oplossing voor organisaties die meerdere medewerkers willen ondersteunen met coaching. Dit is ideaal voor bedrijven die coaching willen aanbieden zonder zich vast te leggen op een traject voor elke medewerker. De strippenkaart biedt de mogelijkheid om coaching in te zetten wanneer dat nodig is, met de vrijheid om meerdere sessies te plannen voor verschillende medewerkers.

Een strippenkaart bestaat uit een vooraf bepaald aantal coachsessies die ingezet kunnen worden voor meerdere medewerkers die ondersteuning nodig hebben. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om coaching tijdelijk te kunnen inzetten wanneer medewerkers met bijvoorbeeld een tijdelijk dienstverband dat nodig hebben. De sessies stoppen dan wanneer de medewerker uit dienst gaat.

Daarnaast biedt de sessie-strippenkaart ook een praktische oplossing voor medewerkers die wachten op reguliere psychologische hulp en op een wachtlijst staan. De coaching kan dan dienen als tijdelijke ondersteuning, totdat de reguliere zorg beschikbaar komt, zodat de medewerker in de wachtperiode toch hulp krijgt.

De strippenkaart is een kostenbesparende manier voor bedrijven om coaching in te zetten en daarmee hulp te bieden, zonder zich vast te leggen op een langdurig of intensief traject.

Kosten

Wat kost een vitaliteitscoach?

De kosten van een traject met een vitaliteitscoach kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring en certificering van de coach, het aantal sessies en de locatie van de coaching. Bij Coach in Bedrijf bieden we maatwerktrajecten aan. De kosten worden daarom afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie en de medewerker. We werken met een netwerk van gecertificeerde coaches, wat zorgt voor hoge kwaliteit en effectieve begeleiding.

Voor een gedetailleerde offerte op basis van jouw specifieke wensen, is het het beste om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee over een passende oplossing voor jouw organisatie.

Vergoeding door werkgever of verzekering

Vergoeding door de werkgever:

Veel werkgevers bieden coaching aan om hun medewerkers te ondersteunen, bijvoorbeeld bij persoonlijke ontwikkeling, stress of burn-outpreventie. Het kan onderdeel zijn van een programma om medewerkers te helpen bij hun werk of om met uitdagingen om te gaan. Check daarom of coaching ook in jouw cao is opgenomen of dat je werkgever het aanbiedt als extra ondersteuning.

Vergoeding via de zorgverzekering:

Sommige zorgverzekeraars vergoeden coachtrajecten, vooral als het gaat om coaching die bijdraagt aan het herstel van bijvoorbeeld een burn-out, stress of andere mentale gezondheidsklachten. Dit hangt echter af van het type verzekering en de polisvoorwaarden. Vaak wordt coaching vergoed vanuit aanvullende pakketten voor psychologie, preventie of welzijn.

Het is raadzaam om vooraf te checken bij de werkgever of de zorgverzekeraar of er vergoedingen beschikbaar zijn voor coaching en wat de voorwaarden zijn. Coach in Bedrijf kan altijd helpen met het verstrekken van de nodige informatie of facturering om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Klant ervaringen

Hoe coaching onze klanten heeft geholpen

Je kunt de ervaringen van anderen met Coach in Bedrijf eenvoudig vinden via Google Reviews. Daar delen klanten hun mening en feedback over onze coaches. En kan je lezen over hoe anderen onze begeleiding hebben ervaren en wat het voor hen heeft betekend.

Antwoorden op

Veelgestelde vragen over vitaliteitscoaching

Een vitaliteitscoach helpt je bij stressmanagement door samen te kijken naar wat de stress veroorzaakt en hoe je ermee om kunt gaan. De coach helpt je in te zien waar de stress vandaan komt, zoals werkdruk, persoonlijke situaties of bepaalde gewoonten die bijdragen aan je spanning. Door hier bewust van te worden, krijg je meer grip op je situatie.

 

Samen met de coach leer je technieken die je kunnen helpen om stress te verminderen. Dit kunnen ademhalingsoefeningen zijn om rustig te blijven, maar ook time-managementstrategieën om je werk beter te organiseren en je tijd effectiever in te delen. Daarnaast kijkt de coach ook naar je gewoonten. Gezonde routines zoals voldoende beweging, goed slapen en gezonde voeding kunnen helpen om je energie op peil te houden en stress beter te hanteren.

 

Een belangrijk aspect is ook het leren herkennen van je grenzen. De coach helpt je om assertief te zijn en je grenzen aan te geven, zodat je niet over je eigen grenzen heen gaat. Tot slot is er aandacht voor herstel en zelfzorg. Je leert wanneer je pauzes moet nemen en hoe je tijd voor jezelf kunt inplannen, zodat je je energie kunt opladen en weer in balans komt.

 

Door met een vitaliteitscoach samen te werken, krijg je de tools en inzichten die je nodig hebt om beter met stress om te gaan en je vitaliteit te herstellen, zowel op het werk als in je privéleven.

Het verschil tussen een vitaliteitscoach en een leefstijlcoach ligt vooral in de focus van de begeleiding, hoewel beide zich richten op het verbeteren van je welzijn.

 

Een vitaliteitscoach richt zich voornamelijk op het verbeteren van je algehele vitaliteit, wat zowel fysieke als mentale gezondheid omvat. Het doel is om je te helpen meer energie te krijgen, je stressniveau te verlagen, en een gezonde balans tussen werk en privé te vinden. Vitaliteitscoaching gaat verder dan alleen het aanpassen van gewoonten; het gaat ook om het ontwikkelen van veerkracht, het versterken van je mentale welzijn en het optimaliseren van je energie. De coach helpt je niet alleen om stress te verminderen, maar ook om preventief te werken aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals burn-out of oververmoeidheid.

 

Een leefstijlcoach richt zich vooral op het veranderen van gewoonten die invloed hebben op je gezondheid, zoals voeding, beweging en slaap. De focus ligt vaak op het aanleren van gezonde gewoonten, bijvoorbeeld het verbeteren van je dieet, het opbouwen van een fitnessroutine, of het creëren van een goede nachtrust. Het doel is om een gezonde leefstijl te ontwikkelen die je fysieke en mentale welzijn ten goede komt.

 

Hoewel beide coaches je helpen je gezondheid te verbeteren, heeft de vitaliteitscoach een bredere focus die ook mentale veerkracht en stressmanagement omvat, terwijl de leefstijlcoach zich meer richt op het aanpassen van dagelijkse gewoonten en het verbeteren van fysieke gezondheid. In sommige gevallen kan de begeleiding van een vitaliteitscoach dus ook mentale aspecten en werkgerelateerde stress inhouden, terwijl de leefstijlcoach zich meer richt op het veranderen van leefstijlpatronen.

Vitaliteitscoaching biedt bedrijven diverse voordelen, zowel voor de medewerkers als voor de organisatie als geheel. Wanneer medewerkers mentaal en fysiek goed in hun vel zitten, heeft dat een directe positieve invloed op hun prestaties en het algemene werkklimaat. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van vitaliteitscoaching voor bedrijven:

 

Verhoogde productiviteit: Medewerkers die zich energiek en vitaal voelen, zijn vaak productiever. Vitaliteitscoaching helpt hen om beter om te gaan met stress, meer focus te behouden en efficiënter te werken.

 

Minder verzuim: Door medewerkers te ondersteunen in hun gezondheid en welzijn, kan vitaliteitscoaching helpen om ziekteverzuim te verminderen. Het bevordert zowel de fysieke als mentale gezondheid, wat bijdraagt aan het voorkomen van burn-out en andere gezondheidsproblemen.

 

Betere werk-privébalans: Een vitaliteitscoach helpt medewerkers om een gezonde balans tussen werk en privéleven te vinden, wat niet alleen bijdraagt aan hun welzijn, maar ook aan een duurzamere werkrelatie.

 

Verhoogd medewerkerstevredenheid: Medewerkers die coaching krijgen voor hun welzijn voelen zich vaak meer gewaardeerd door hun werkgever, wat de medewerkerstevredenheid verhoogt. Dit kan leiden tot minder verloop en een loyalere medewerker.

 

Verbeterde teamdynamiek: Wanneer medewerkers leren omgaan met stress en hun vitaliteit verbeteren, heeft dit een positieve invloed op de samenwerking binnen teams. Een gezonde en energieke teamcultuur draagt bij aan een betere communicatie en effectievere samenwerking.

 

Preventie van burn-out en stress: Vitaliteitscoaching richt zich actief op het voorkomen van burn-out en werkgerelateerde stress. Dit zorgt voor een duurzamere inzetbaarheid van medewerkers en voorkomt dat ze langdurig uitvallen.

 

Aantrekkelijkheid als werkgever: Bedrijven die investeren in de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers worden vaak gezien als aantrekkelijke werkgevers. Dit kan helpen bij het aantrekken van nieuw talent en het behouden van ervaren medewerkers.

 

Kortom, vitaliteitscoaching draagt bij aan een gezondere, productievere en meer betrokken werkomgeving, wat zowel de medewerkers als de organisatie ten goede komt.

Bij je eerste coachsessie ligt de focus op kennismaken en het duidelijk krijgen van je coachvraag. De coach zal met je in gesprek gaan om te begrijpen waar je tegenaan loopt en wat je wilt bereiken met de coaching. Dit is het moment waarop je jouw doelen en verwachtingen kunt delen. De coach kan je ook vragen stellen om meer inzicht te krijgen in je situatie.

 

De sessie zal meestal een ontspannen en open sfeer hebben, zodat je je comfortabel kunt voelen en open kunt zijn over wat je ervaart. Afhankelijk van het type coaching, kan de coach je vragen stellen over je werk, je persoonlijke leven of je gezondheid, om te achterhalen wat de belangrijkste gebieden zijn die aandacht nodig hebben.
Samen met de coach stel je vervolgens een plan op voor de komende sessies. Dit kan betekenen dat je specifieke doelen stelt, zoals het verbeteren van je stressmanagement, het vinden van een betere werk-privébalans of het aanpakken van bepaalde uitdagingen waar je mee worstelt.

 

Je kunt ook praktische tips en oefeningen meekrijgen om thuis of op het werk mee aan de slag te gaan. Het belangrijkste doel van de eerste sessie is om een duidelijk beeld te krijgen van wat jij nodig hebt en hoe coaching jou het beste kan ondersteunen.

 

Kortom, je eerste sessie is vooral een verkennende fase waarin je samen met de coach een plan maakt en de basis legt voor de rest van je coachingstraject. Het is een moment van vertrouwen opbouwen, doelen stellen en samen een richting bepalen.

De duur van een coachtraject kan variëren, afhankelijk van je persoonlijke doelen en de specifieke situatie. Over het algemeen duurt een coachtraject tussen de 6 en 8 sessies, maar dit is niet vaststaand. Sommige mensen hebben misschien al na een paar sessies duidelijkheid over hun doelen en voelen zich geholpen, terwijl anderen wat langer begeleiding nodig hebben om diepere veranderingen door te voeren.

 

De coachsessies zijn meestal tweewekelijks tot maandelijks, afhankelijk van de urgentie van de vraag en je voorkeur. In de eerste sessies worden je doelen en verwachtingen duidelijk gedefinieerd en in de vervolgsessies wordt gewerkt aan het behalen van deze doelen, waarbij je regelmatig je voortgang evalueert.

 

Na afloop van het traject wordt vaak een evaluatie gedaan om te zien of de doelen behaald zijn en of er nog verdere ondersteuning nodig is. In sommige gevallen kan het traject verlengd worden, of kan er gekozen worden voor een terugkerende sessie om de voortgang te blijven monitoren en bij te sturen.

 

Kortom, de lengte van een coachtraject is flexibel en afgestemd op jo

Veel werkgevers begrijpen de waarde van coaching en staan vaak open voor het inplannen van coachsessies tijdens werktijd. Coaching wordt steeds meer gezien als een investering in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers. Daarom bieden veel bedrijven de mogelijkheid om coachsessies tijdens werkuren te volgen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een rustigere werkdag of in overleg met je leidinggevende worden gepland.

Bij Coach in Bedrijf begrijpen we dat flexibiliteit belangrijk is en daarom is het mogelijk om, wanneer dat af en toe nodig is, coaching online te volgen. Wij geloven echter sterk in de effectiviteit van face-to-face coaching. Het persoonlijke contact met de coach maakt een groot verschil, omdat de coach veel meer kan opvangen uit jouw lichaamstaal en non-verbale signalen, die via een beeldscherm moeilijker te zien zijn. Dit helpt de coach om jou beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in jouw situatie.

 

Daarom zorgen wij ervoor dat je altijd een coach vindt die bij jou in de buurt werkt. Zo kun je rekenen op persoonlijke, lokale coaching die je helpt om daadwerkelijk het beste uit jezelf te halen. We geloven dat dit de beste manier is om duurzame verandering te realiseren.

In Nederland zien we een groeiende focus op vitaliteitscoaching, vooral binnen bedrijven die steeds meer investeren in het welzijn van hun medewerkers. De trends wijzen op een steeds breder begrip van vitaliteit, waarbij fysieke gezondheid, mentale welzijn en stressmanagement integraal worden aangepakt. Vitaliteitscoaches richten zich niet alleen op fysieke aspecten zoals voeding en beweging, maar ook op het bevorderen van werk-privébalans en het verbeteren van mentale veerkracht. Dit helpt medewerkers niet alleen om gezonder te leven, maar ook om meer energie en focus in hun werk te brengen, wat zorgt voor betere prestaties en minder ziekteverzuim.

 

Daarnaast zien we een trend waarbij bedrijven steeds vaker technologie integreren, zoals wearables en biomonitoring, om gepersonaliseerde inzichten te bieden. Dit maakt coaching meer datagestuurd en het helpt individuen om hun gezondheid beter te begrijpen en te optimaliseren.

 

Deze ontwikkelingen benadrukken hoe belangrijk het is voor organisaties om hun medewerkers te ondersteunen in hun algehele welzijn.

We komen graag bij je langs om het belang van vitaliteitscoaching uit te leggen. In een kennismakingsgesprek zullen we eerst inventariseren wat de specifieke behoeften van de organisatie en de medewerkers zijn. Samen kijken we naar de huidige situatie en wat er nodig is om het welzijn van medewerkers te verbeteren. Dit kan variëren van stressmanagement en burn-out preventie tot het bevorderen van een gezondere werk-privébalans. Door onze gedegen intake kunnen we je adviseren over de beste aanpak die precies aansluit bij de behoeften van jouw organisatie.

 

Bij Coach in Bedrijf geloven we in een maatwerk benadering, zodat we de juiste coaches en programma's kunnen inzetten voor het beste resultaat. Tijdens een kennismaking kunnen we verder bespreken hoe we vitaliteitscoaching succesvol kunnen integreren in je organisatie en zorgen voor duurzame, positieve verandering voor je medewerkers.

Contact

Laten we samen in gesprek gaan!

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer informatie over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever bellen? Dat kan!

Bel ons gerust : +31 (0) 6 – 55 18 28 01

Medewerkers krijgen...